matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Okręgi
Mateusz:
Określ wzajemne położenie dwóch okręgów danych równaniami: 0
1
: (x=2)
2
+(y−1)
2
=4; o
2
: x
2
+y
2
−4x+4y−8=0 Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu. (jak rozwiązać i narysować)
23 lis 21:21
Sławek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1468.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/1471.html
23 lis 22:43