proste działanie
Karolina: Proszę o rozwiazanie :
| 2x + 1 | | 3 − x | |
| − |
| |
| x − 2 | | x + 1 | |
23 lis 20:17
ss: jakie jest polecenie?
23 lis 20:19
Karolina: wykonaj działania , wykonałam tylko proszę o rozwiazanie w celu sprawdzenia
23 lis 20:21
ss: to pokaz te dzialania
23 lis 20:28
Wiktoria: to jest rownanie czy nierownosc?
23 lis 20:30
ss: ani jedno ani drugie czytaj
23 lis 20:32
23 lis 20:33
Karolina: | 2x + 1 | | 3 − x | |
| − |
| = U{ (2x + 1)(x + 1) − (3 − x)(x − 2) }{ (x − 2)( x |
| x − 2 | | x + 1 | |
| | 2x2 + 2x + x +1 −3x + 6 + x2 − 2x | |
+ 1) } = |
| = U{ 3x2 − 2x + 7 }{ |
| | x2 − 2x + x − 2 | |
x
2 − x − 2 }
jakos dziwnie mi sie wyswietla mysle ze da sie domyslec o co chodzi
23 lis 20:38
ss: masz to co ICSP wiec ok
23 lis 20:39
Karolina: no wlasnie chodzilo mi o to czy obliczac ten dol czy to jak zrobilam jest zle ? czy oba
rozwiazania sa prawidlowe ?
23 lis 20:39
Karolina:
23 lis 21:07