pomocy:(
kinga: ZADANIE.2.
Dany jest ciąg arytmetyczny, gdzie: r=3,a596=2022. Oblicz: a591=?, i a599=?
23 lis 20:15
ss: a596=a591+5r podstaw i wylicz
a596=a599−3r
23 lis 20:18
kinga: a596=a591+15...co dalej?
23 lis 20:40
ss: a
596=2022

podstaw no
23 lis 20:41
kinga: a599−3*3=a599−9=?
23 lis 20:41
ss: litosci masz podane równania wystarczy wstawic dwie WIADOME do nich i wyliczyc jedną niewiadomą
no
23 lis 20:42
kinga: gdzie mam to podstawic?
23 lis 20:43
ss: do równan ktore podalem ci o 20:18
23 lis 20:43
ss: a596=2022
r=3
23 lis 20:43
kinga: 2022+15=2037
2022−9=2013
23 lis 20:44
ss:

podstaw co na rysunku i wylicz z tego a
591=
23 lis 20:47
kinga: 2022=a591+15
2007=a591
23 lis 20:49
kinga: 2022=a599−9
2031=a599
23 lis 20:51