Okregi
Tomek: Mam podać srodek okregu i promień.
9x2+9y2=25
S(0,0) r=5/3 −−−−> właśnie nie wiem dlaczego 5/3 bo powinno chyba byc 5...
(x−0)+(y−0)=52 −−− no nie ?
Prosze o wytłumaczenie dlaczego zle to robie.
23 lis 20:00
ICSP: 9x
2 + 9y
2 = 25
9(x
2 + y
2) = 25
23 lis 20:01
Jolanta: Tomek przeczytaj uwaznie co napisałam przy poprzednim zadaniu
23 lis 20:02
23 lis 20:02
ss: pormien bylby 5 gdyby bylo x
2+y
2=25

a u Ciebie są dziewiatki.
23 lis 20:03
Tomek: rozumiem. czyli jeśli mamy wyciągniętą liczbę przed nawias to musimy ją podzielić i przenieśc
na drugą strone ... tak ?
23 lis 20:03
Jolanta: wzór Ci podałam
23 lis 20:06
Tomek: Ja wiem, umiem to wyliczyc. tylko stanąłem na tym przykladzie. Bo nie wiedziałem czemu taki
wynik wyszedł.
Jeszcze raz dziekuje za pomoc.
23 lis 20:09