,
kinga: OBLICZ, ILE WYNOSI SUMA WYRAZÓW CIĄGU OD S50 DO S70? GDZIE a1=2,r=5
23 lis 19:05
Patryk: oblicz tę sumy i je odejmij
23 lis 19:07
kinga: ale jak?
23 lis 19:11
Eta:
| | a50+a70 | |
S50−70= |
| *20 = (a50+a70)*10 |
| | 2 | |
a
50= a
1+49r=....
a
70= a
1+69r=....
dokończ ......... otrzymasz S= 5940
23 lis 19:17
kinga: a50=255,a70=355
23 lis 19:28
kinga: a nie powinno wyjsc 6100?
23 lis 19:29
Eta:
źle !
a50= 2+49*5= 2+245= 247
a70=..... teraz dokończ
23 lis 19:31
Eta:
Nie !......... nie powinno
23 lis 19:32
kinga: a70=347
23 lis 19:33
kinga: rozumiem juz

dzieki
23 lis 19:35