algebra
MARTYNA:): hej, prosze o pomoc

rozwiąż równanie
z
2 − 2z + 1 − 2i = 0
23 lis 18:38
MARTYNA:): nadal nie wiem
23 lis 19:06
Ed: liczysz delte itd

jak zrobisz to wrzuc
z = x+iy
23 lis 19:09
MARTYNA:): delta wychodzi 8i, nie wiem co z tym zrobic
23 lis 19:10
23 lis 19:11
Ed: niepotrzebnie ci pisalem to z=x+iy
23 lis 19:11
Vizer: √8i=a+bi
podnosisz do kwadratu, porównujesz część rzeczywistą i urojoną.
23 lis 19:14
MARTYNA:): to co dalej?
23 lis 19:14
MARTYNA:): ok już sprawdzam
23 lis 19:14