matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ob. boki trójkąta
Marek:
W trójkącie: |AB|=7, |BC|=8 i |AC|=9. Pkt−y A i B należą do płaszczyzny π, a punkt C oddalony jest od tej płaszcz. o 3. Wyznacz dł. boków tr., który jest rzutem prostokątnym tr.ABC na płaszcz.π
23 lis 17:01