matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodna funkcji
Tomek:
f(x)= x {x+3} x+3 pod pierwiastkiem
23 lis 16:13
M:
2 mar 06:02
Mei Lin:
f(x)=x*
√
x+3
1
f'(x)= 1*
√
x+3
+x*
*(x+3)'
2
√
x+3
x
f'(x)=
√
x+3
+
2
√
x+3
2 mar 10:37