(3x-1)(1+3x) + y = (1-3x)^2
Łukasz: Pomoże ktoś
(3x−1)(1+3x) + y = (1−3x)2
23 lis 15:10
fela: (a+b)(a−b)=

?
(a−b)
2=

?
podstawowe wzory...
23 lis 15:18
fela: (a+b)(a−b)=

?
(a−b)
2=

?
podstawowe wzory...
23 lis 15:18
Łukasz: wiem ale wychodzi jakis dziwny wynik
23 lis 15:21
Łukasz: dobra już mam y=1 luz
23 lis 15:23
fela: a mi y=6x−2
23 lis 15:31
fela: * y=−6x+2
23 lis 15:33
Łukasz: (3x−1)(1+3x) + y = (1−3x)2
3x2−1+y= 1−6x+9x2
y=2−6x+6x2
23 lis 15:42
Łukasz: *(3x−1)(1+3x) + y = (1−3x)2
23 lis 15:43
fela: (a+b)(a−b)=a2−b2
(3x−1)(1+3x)=(3x−1)(3x+1)=(3x)2−12=9x2−1
(a−b)2=a2−2ab+b2
(1−3x)2=12−2*1*3x+(3x)2=1−6x+9x2
23 lis 15:48
fela: 9x2−1 +y=1−6x+9x2
y=−9x2+1 +1−6x+9x2
y=2−6x
23 lis 15:50
23 lis 15:52
Damian: masz racje zpomniałem o z potegowaniu całego wyrazenia 3x
23 lis 15:54
fela: no
23 lis 15:55