Rozwiąż w dziedzinie zespolonej równanie:
Rafał:
1. z2 − (6 + 2i)z + 23 + 2i = 0
2. z2 − (3 − 2i)z + 17 +i = 0
22 lis 22:07
sushi_ gg6397228:
czekasz na gotowca−−> a jakis własny wkład
22 lis 22:13
ICSP: licz deltę.
22 lis 22:14
Rafał: chce sprawdzić czy aby dobrze to rozumuje
22 lis 22:15
ICSP: tak to równanie kwadratowe. Musisz policzyć deltę. Kiedy już twoje rozumowanie jest poprawne
wystarczy że wykonasz obliczenia xD
22 lis 22:21
Rafał: Δ= −(3−2i)2 + 4 * (17+i)
czy tak będzie wyglądała delta?
23 lis 22:40
ICSP: Δ = [−(3−2i)]2 − 4(17+i) = (3−2i)2 − 4(17+i)
23 lis 22:41
Rafał: dzieki
23 lis 22:42