Proszę o rozwiązanie
scorpion:
22 lis 21:48
22 lis 21:49
ICSP: Eta po co?
| √6 + √3 | | √3(√2 + 1) | |
| = |
| = √3 |
| √2 + 1 | | √2+1 | |
22 lis 21:51
Eta:
Tak, zgadza się

Nie popatrzyłam ( zostawiłam okulary) .... zobaczyłam niewymierność i .........
22 lis 21:56
scorpion: No wlasnie a tu nie trzeba usuwać niewymierności z mianownika ?...... Może ktoś opisze bliżej
jak to jest zrobione ?
22 lis 22:00
KoreX: z licznika wyciagasz sobie
√3 przed nawias... tyle wszystkiego
22 lis 22:01
Eta:
√6=
√3*
√2
| √3*√2+√3 | | √3(√2+1) | |
| = |
| = √3 |
| √2+1 | | √2+1 | |
22 lis 22:02
scorpion: A niech to jaki ze mnie noob na matme to masakra..... Nigdy tego wszystkiego nie opanuje

Dzięki za pomoc
22 lis 22:06
Eta:
22 lis 22:07