funkcja kwadratowa
aleksis: Wykresem funkcji kwadratowej g,ktora dla argumentu 1 przyjmuje wartosc 5, jest parabola o
wierzcholku w punkcie W=(4,−5).Wobec tego funkcja g
A.nie ma miejsc zerowych
B.ma dwa dodatnie miesjca zerowe
C.ma dwa ujemne miejsca zerowe
D.ma dwa miejsca zerowe roznych znakow
+objasnienia
22 lis 21:06
aleksis: pomoze ktos?
22 lis 22:09
rumpek:
f(x) = a(x − 4)
2 − 5
5 = a(1 − 4)
2 − 5
10 = a(−3)
2
10 = 9a / : 9
musisz to teraz rozwiązać
22 lis 22:14
niewiedząca: Ramiona paraboli(moim skromnym zdaniem) skierowane są do góry. Argument(x)=1, przyjmuje on
wartośc(y)=5 => narysuj sobie to... Z rysunku wynika że funkcja g ma 2 miejsca zerowe, wiec
moim zdaniem odp. B jest prawidłowa. Ale podkreslam−>nie rozumiem, nie nawidze, nie lubie i
hejtuje wszystkimi rodzajami funkcji

jutro pisze maturę próbną. pozdrawiam
22 lis 22:21
niewiedząca: o rumpek ma rację! nie zauważyłam jak napisał.. wiec ja popełniłam zapewne karygodny bład..

jak zwykle przy funkcjach xD
22 lis 22:22