prosze o pomoc
bardzo prosze o szybka pomoc z gory dziekuje: okresl wzajemne polozenie prostej o rownaniu y=jedna druga x+2 oraz okregu (x-3) do
kwadratu =(y+1) do kwadratu =20 wskazowka :-jedna druga x+y-2=0/*2
-x+2y-4=0
18 mar 20:31
Eta:
Policz odległość S( 3,-1) od tej prostej!
../strona/1249
i zobacz tutaj gdy d< r --- prosta ma dwa punkty wspólne z okręgiem
d = r -- jeden punkt wsp.
d >r ---- nie ma punktów wsp.
r=
√20 = 2
√5 -- dla danego okręgu
18 mar 20:41
bardzo prosze o szybka pomoc z gory dziekuje: a znajdzie sie ktos kto by mi to napisal bo jestem po chorobie i kompletnie tego nie
rozumiem ...

:(
18 mar 20:46