matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
aleksis:
Wskaz funkcje, ktora nie przyjmuje wartosci ujemnych. A.f(x)=(x+2)
2
−2 B.g(x)=2(x−3)
2
−1 C.h(x)=−3(x−2)
2
+2 D.k(x)=4(x−1)
2
+1 +objasnienia
22 lis 21:06
Eta:
odp D) bo W( 1,1) i ramiona paraboli bo góry
22 lis 21:42