matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
aleksis:
Zbior A jest zbiorem wszystkich argumentow,dla ktorych funkcja f(x)=(2x+6)
2
przyjmuje wartosci dodatnie. Wobec tego A. A=R\{−6} B. A=R\{−3} C. A=(−6;+
∞
) D. A=(−3;+
∞
) +objasnienia
22 lis 21:04