Wektory
Kuba: Dane są punkty A(−3,2) B(1,4) C(3,−5) D(−1,−7) oblicz:
c) (sume wektorow) AC + DB + CD + BA =
22 lis 20:38
dero2005:
AC = [3+3 , −5−2] = [6 ,−7]
DB = [1+1 , 4+7] = [2 ,11]
CD = [−1−3, −7+5] = [−4, −2]
BA = [−3−1, 2−4] = [−4 , −2]
AC + DB + CD + BA = [6+2−4−4 , −7+11−2−2] = [0 , 0]
22 lis 20:56
dero2005:
AC = [3+3 , −5−2] = [6 ,−7]
DB = [1+1 , 4+7] = [2 ,11]
CD = [−1−3, −7+5] = [−4, −2]
BA = [−3−1, 2−4] = [−4 , −2]
AC + DB + CD + BA = [6+2−4−4 , −7+11−2−2] = [0 , 0]
22 lis 20:56
Kuba: Dzieki wielkie
22 lis 21:06