wykaż że liczba a jest całkowita
sylwia: | | 1 | | 1 | | 1 | |
a= |
| + |
| +...+ |
| |
| | √100+√99 | | √99+√98 | | √2+1 | |
22 lis 20:27
ICSP: Może być wykazanie typu bo jest?
22 lis 20:28
ICSP: a = 9
22 lis 20:29
sylwia: nie wiem
22 lis 20:29
sylwia: ale jak to wykazać
22 lis 20:30
ICSP: U{1}{√100 + √99 + U{1}{√99 + √98 + ... + U{1}[√2 +1 = usuwam nierywmierności = √100
− √99 + √99 − √98 + √98 − √97 + ... −√3 + √3 − √2 + √2 − 1 = √100 − 1 = 10
− 1 = 9
22 lis 20:32
ICSP: coś mi nie wyszło...
22 lis 20:32
Godzio: Tylko troszkę
22 lis 20:33
ICSP: | 1 | | 1 | | 1 | |
| + |
| + ... + |
| |
| √100 + √99 | | √99 + √98 | | √2 + 1 | |
tera łądnie
22 lis 20:33
Godzio:
ICSP jak tam kolo

?
22 lis 20:38
ICSP: Dobrze

Zrobiłem wszystkie zdania i z tego co mi się zdaje 4 dobrze. Tylko jednego nie jestem
pewien

Będę musiał dziś dopaśc
Basię i jej podziękować. Jak tam u ciebie?
22 lis 20:40
sylwia: acha! dzięki wielkie
22 lis 20:40
Godzio: Tak samo

1 nie jestem pewien, ale raczej połowę pkt za nie będę mieć
22 lis 20:41
ICSP: to może spróbujesz zrobić zadanko z mojego kolosa?
22 lis 20:59