Próbna matura
zieleniak: Macie jakies przecieki na jutrzejszą maturę?
22 lis 19:46
Vizer: A po co Ci przecieki, jutro jest matura próbna, więc sprawdzisz się i dowiesz się co jeszcze
poduczyć do prawdziwej matury. Oszukiwanie nic Ci nie da.
22 lis 19:53
zieleniak: ale ja nic nie umiem z matmy, kompletnie
22 lis 19:54
Vizer: To brać się do roboty i przygotowywać się na prawdziwą maturę, bo na przecieki nie masz co
liczyć.
22 lis 20:00
zieleniak: tyle to ja sam wiem... zaglądam już do vademecum itp, ale nie chcę się jutro skompromitować...
Chciałbym znać chociaż kilka zadań
22 lis 20:01
mamba: to ja dzisiaj się skompromitowałam na polskim

już sama nie wiedziałam co piszę, więc wyszłam jako pierwsza, olałam to i tyle, pokręciłam
wszystko
22 lis 20:03
zieleniak: sam nie wiem jak mi poszło, ale na matmie, to będzie katastrofa. Ja nie mysle o 50%, tylko
chociaż o tych 30, żeby nie było masakry
22 lis 20:07
Vizer: Jeśli chodzi o podstawową, to na 98% będzie w zadaniach zamkniętych zadanie typu:
obliczenie x mając wartość bezwzględna w równaniu lub nierówności, policzyć któryś tam wyraz
ciągu dla podanych innych wyrazów/ilorazu, jakaś geometria( w tablicach są wzorki i z nich w
zasadzie wszystko wyliczasz), wartość jakiejś funkcji trygonometrycznej dla podanego
kąta/innej funkcji trygonometrycznej itd itp. W otwartych na początku policzenie
schematycznych zadań wielomianowych 3 stopnia. Powodzenia jutro.
PS. Jak przerobisz z tej stronki wszystko ze zrozumieniem, zdanie matury w banku:
https://matematykaszkolna.pl/strona/zadaniaMaturalne.html
22 lis 20:07
mala: polski byl banalny,pewnie za to jutrzejszą majce dowalą...
22 lis 20:08
mala: polski byl banalny,pewnie za to jutrzejszą majce dowalą...
22 lis 20:08
mamba: ja już mam to gdzieś, ważne, że prawdziwą zdam

przejrzałam na oczy, że nic nie umiem, więc biorę się do roboty
22 lis 20:08
zieleniak: Vizer dzięki, na pewno przejrzę.
Ja nie chce miec jutro 3%, tylko 30%
22 lis 20:10
mala: ale ...nie ma odpowiedzi na tej stronce... czyli nic mi to nie daje:(
22 lis 20:11
mala: sory,są. xd
22 lis 20:12
zieleniak: Niczego się tak nie pękam jak tej matmy. Z innych przedmiotów może być słabo, ale nie będzie
kompromitacji, ale z matmy to inna sprawa. Byle było 30%
22 lis 20:13
Vizer: A i na procenty też zwróćcie szczególną uwagę, one prawie zawsze są, zresztą zadania podane na
tej stronie będą na tej jutrzejsze, tylko że ze zmienionymi danymi.
22 lis 20:14
zieleniak: Z procentami dam radę jakoś. Często trzeba obliczyć % z czegoś, więc to nie problem. oja jedyna
nadzieją jest, że ustrzelam te 15 punktów i będzie 30%
22 lis 20:16
Vizer: Nie ma co strzelać tylko trochę pomyśleć, zajrzeć do wzorków w tablicach i je wykorzystać, tam
jest na prawdę wszystko opisane.
22 lis 20:20
mala: 15 punktow to 30%? o dzizas...moze sie uda
najgorsze to ze nawet siedzac w jednej lawce z gosciem z mat−fiz on moze miec pomieszane
odpowiedzi, i nici ze zwalania
22 lis 20:21
erni: bardzo się zestresowałeś chłopie na tę jutrzejszą PRÓBNĄ maturkę. nie zbierzesz tych 30%,
trudno, będzie do dla Cb znak, że musisz się wziąć ostro do roboty, by przez te kilka miesięcy
nadrobić 2,5 roku w lo tudzież 3,5 w technikum. Ale od jutrzejszego examu nic nie zależy, ten
możesz napisać na 20%, a majowy na 80, trzeba tylko chcieć

. Też jutro piszę, sorka mówiła
nam, że matura operonu jest lajtowa i zawsze wypada spoko.
w arkuszach lubią także zadanka typu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/2986.html 
bez ciśnienia, wszystko jutro bd dobrze

, pzdr.
22 lis 20:23
mala: powodzenia wszystkim
22 lis 20:24
mala: powodzenia wszystkim
22 lis 20:25
Ruda: Nie dziękuje

Kurcze ja ćwiczę moje słabe strony czyli wartość bezwzględną za cholere nie wiem o co chodzi
22 lis 20:44
Pemo: Wykres funkcji liniowej f przechodzi przez pkt A = (−2; −4) i przecina oś Oy w tym samym pkt
co wykres funkcji g(x) = −x3 + 2x2 − 3x + 4 . Podaj wzór funkcji f.
22 lis 20:47
Vizer: Ruda czego nie rozumiesz w wartościach bezwzględnych?
22 lis 20:50
Święty: y=4x+4
22 lis 20:55
Ruda: równań. Wiem, że wartość bezwzględna to odległość więc nie może być ujemna... ale w równaniach
się już gubię, rozumiem przedziały itp
22 lis 21:01
zieleniak: nie pogardziłbym tymi 20%
22 lis 21:01
Vizer: Czyli z takim przykładem miałabyś problem?
|x−4|=6
22 lis 21:03
Ruda: zostawiłabym go sobie na deser

ale szczerze tak.
22 lis 21:08
Vizer: a z takim miałabyś problem?
|x|=6?
22 lis 21:11
Ruda: nie, x = 6 lub −6
22 lis 21:13
22 lis 21:15
gość: jak masz 1, to znaczy, że na osi x musisz zobrazować sobie, że zaczynasz od −1. Jak masz <3, to
znaczy, że od −1 odliczasz w lewo i w prawo po 3 jednostki, czyli będzie 2 i −4
22 lis 21:22
Vizer: Hmm z nierównościami najlepiej sobie zapamiętać jak się rozwiązuje algebraicznie do tego
zadania, jak nie wiesz o co chodzi i jak to z rysunku odczytać, to po prostu wyliczasz każdy
podpunkt i porównujesz wyniki z tym co masz na osi liczbowej.
22 lis 21:24
Ruda: Oki dziękuję
22 lis 21:26
Viniaczek: I tak wszyscy nie zdacie
22 lis 21:31
zieleniak: ho ho ho, Marry Christmas! Coraz bliżej do jutrzejszej kompromitacji

Jakoś to będzie, no
nie?
22 lis 21:32
DB: Vizerowi trzeba polać zdecydowanie.
Słuchajcie, sam dotąd nie umiałem matematyki − nic, a nic. Wziąłem się za siebie i od 3 dni
robię matematykę od SAMYCH podstaw, bez tego ani rusz.. Nie zdajecie sobie sprawy, ile osób
wzięło się za siebie i zdało bezproblemowo maturkę.. i to lepiej od tych pozornie lepszych..
Dlaczego się tak dzieję? Ponieważ ciężka praca, to klucz do sukcesu.
Tak jak wspominałem, od 3 dni po MINIMUM 2−3h rozwiązuję zadania z matmy, od samego początku,
wypisałem sobie wszystkie wzory, zależności, informacje na kartkach i rozwiesiłem na tablicy
korkowej. Nie wiecie ile radości daje takie działanie..
Pani Dyrektor od nas ze szkoły, powiedziała, że "Róbcie po kilka zadań codziennie z każdego
działu, zapamiętajcie wzory, to nie ma żadnej siły abyście nie zdali matury" − tym
zmobilizowała mnie niesamowicie.
Pozdrawiam, DB.
22 lis 21:37
Ruda: DB to życzę Ci z całego serca powodzenia na jutrzejszej maturze

będę trzymać kciuki za
Ciebie !
22 lis 21:44
DB: Uwierz mi, że wciągu 3 dni nie nauczyłem się wszystkiego

Pamiętajmy, że maturka dopiero za
+/− 5 miesięcy. Wyobraź sobie, co będzie, jeżeli będę na tyle wytrwały i codziennie przeznacze
2−3h+ na matematykę
22 lis 21:52
Ruda: No tak, to dużo czasu, ale na spokojnie możesz przerobić wszystko. Życzę w takim razie
wytrwałości a ja zmykam uczyć się dalej

Powodzenia
22 lis 21:54
DB: Wzajemnie
22 lis 21:57