matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
aleksis:
Zbior A jest zbiorem wszystkich argumentow, dla ktorych funkcja f(x)=−2(x−5)(x+3) przyjmuje wartosci nieujemne. Zatem: A. A=(−3;5) B. A=<5;+
∞
) C. A=<−3;5> D. A= (−
∞
;−3> U <5;+
∞
) +objasnienia
22 lis 19:37