.
karolaaa: 1. wyznacz liczby calkowite n ze liczba
2n+7
−−−−−− jest całkowita.
n−1
22 lis 19:36
:): Dzielniki 9 to ±1±3±9 ale bierzemy tylko z + bo n zapewne należy do naturalnych
n−1=1
n−1=3
n−1=9
22 lis 19:40
karolaaa: nie napisali,że jest naturalna
22 lis 19:56
karolaaa: ale dziekuje za pomoc.
22 lis 19:56
Aga: Napisane jest ,że n całkowite.
jeszcze
n−1=−1
n−1=−3
n−1=−9
22 lis 20:00
karolaaa: no tak, dzięki ;>
22 lis 20:01
gość: to jak w końcu?
22 lis 20:02
karolaaa: rozwiazania beda {−9, −3, −1, 1, 3, 9}
22 lis 20:06
:): Rozwiąż te wszystkie równania
n−1=±1
n−1=±3
n−1=±9
i to będą twoje odpowiedzi
22 lis 20:14