matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
aleksis:
Punkt W=(−3;4) jest wierzcholkiem paraboli bedacej wykresem funkcji f(x)=2x
2
+bx +c. wobec tego: A.f(x)=2(x+3)
2
+4 B.f(x)=2(x−3)
2
+4 C.f(x)=2(x−3)
2
−4 D.f(x)=2(x+3)
2
−4 +objaśnienia
22 lis 19:27