matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczbe W zapisz w postaci ....
wojtek:
Liczbę W=3
√
160
−2
√
90
+4
√
40
zapisz w postaci A
√
B
gdzie A i B to liczby całkowite. Z góry dziekuję za pomoc
22 lis 18:32
lenka:
W=3*4
√
10
−2*3
√
10
+4*2
√
10
=14
√
10
22 lis 18:35
wojtek:
Dziekuję serdecznie
22 lis 18:41