matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Lola:
Przyjmując, że log
3
7=1,77, oblicz log
3
42−log
3
2
22 lis 18:19
M:
2 mar 16:43
Jolanta:
log
3
42−log
3
2=log
3
(42:2)=log
3
21=log
3
(3*7)=log
3
3+log
3
7=1+1,77=2,77
2 mar 16:47