Powyższa liczba jest równa = ?
scorpion: [(1+√5)2 − (1+√5)2]2
22 lis 18:09
Marcus: [(1+5)−(1+5)]2
[6−6]2
[0]2
0
22 lis 18:15
sd: wyjdzie zero ale nie napisałbym [(1+5)−(1+5)]2 bo (1+√5)2≠1+5
22 lis 18:20
sd: chyba że to już jest wyprowadzone jako
[1+2
√5+5−(1+2
√5+5)]
2=[1+5−1−5]
2 to wtedy ok
22 lis 18:21
Kama: Zgadzam się z sd
22 lis 18:23
scorpion: Właśnie proszę, jak poprawnie to powinno byc rozpisane rozwiązanie, tego zadania ?
22 lis 18:24
Kama: sd pomóż w zadaniu takim: wyznacz podgrupy <(2,5)> w Z
5xZ
15 Bardzo proszę
22 lis 18:24
tomek: [(1+2 √5 +5)−1−5]2 =[2√5]2=4*5=20
22 lis 18:34
scorpion: Eeeh... to juz nie wiem wynik będzie ZERO czy 20 ?
22 lis 18:37
scorpion: To jak zakończy ktos to pewnym rozwiązaniem ?

bo Tomek zasiał jakieś dziwne ziarno
22 lis 19:15
:): [(1+√5)2−(1+√5)2]2=[(1+√5−1−√5)(1+√5+1+√5)]2
22 lis 19:27
Amaz:
(1+
√5)
2 = (1+
√5)
2, myslalem, ze jasne jest, że jak odejmujemy od siebie identyczne
liczby, to wychodzi zero, a Wy się bawicie w jakieś liczenie
22 lis 19:32
:): Każdy robi jak lubi
22 lis 19:36