dlugosci krawedzi podstawy i wysokosc prostopadloscianu tworza w wymienionej kol
Olcia: dlugosci krawedzi podstawy i wysokosc prostopadloscianu tworza w wymienionej kolejnosci ciag
geometryczny o ilorazie rownym 2. Suma dlugosci trzech krawedzi wychodzacych z jednego
wierzcholka jest rowna 56. Wyznasz sinus kata nachylenia przekatnej prostopadloscianu do
plaszczyzny jego podstawy.
22 lis 17:47
Eta:
a, b= 2a , c= 4a
a, 2a, 4a −−− wymiary prostopadłościanu , a>0
a+2a+4a= 56 => a= 8 to b= 16 i c= 32
d
1=d
(prostopadłościanu}=
√a2+b2+c2=....
| | c | |
sinα= |
| = ......... dokończ |
| | d1 | |
22 lis 18:02
Eta:
22 lis 18:06
Olcia: dziekuje
22 lis 18:10