matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę
zaba:
oblicz wartość wyrażeń a) 5 cos30+40 cos60+tg45= b) sin
2
30+cos
2
30 −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− = 1+ sin 30 c) 2 tg30 x ctg30 −−−−−−−−−−−−−−−−−−−− = 3 sin60 x cos30
22 lis 16:47
Święty:
https://matematykaszkolna.pl/strona/397.html
22 lis 16:48