matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania kwadratowe
doras:
1. (x−1)
3
+4x
2
+5=(x+1)
3
2. x(x+1)
2
−(x+2)
3
=−10x−3x
2
−8 3. (x
2
−3x+1)(x+2)=x
3
−2x−1 4. (x−5)(x
2
+5x+25)=x(x
2
−4x)−124
22 lis 16:18
qeerst:
22 lis 16:58