prosze o rozw.
jagoda: Wielomian w(x) dany jest wzorem w(x)=7x5−6x3+5x−4. Wobec tego liczba w(0)*w(1) jest
a)naturalna
b)dodatnia
c)równa 0
d)ujemna
22 lis 15:41
Wiktoria: musisz obliczyc w(0) i w(1) a nastepnie wymnozyc oba wyniki
22 lis 15:46
jagoda: a mozesz to napisac, bardzo prosze.
22 lis 15:47
Wiktoria: a umiesz podstawiac liczby? to nie jest trudne. najpierw za x podstaw 0 a potem za x podstaw 1
22 lis 15:54
jagoda: tak, chce sparwdzic wynik czy dobrze zrobilam
22 lis 15:56
Wiktoria: jaki ci wyszedl wynik?
22 lis 15:56
jagoda: to wujdzie 8 czy −8 ?
22 lis 15:58
Wiktoria: −8
22 lis 16:00
jagoda: ok dzięki
22 lis 16:01
jagoda: Wspólnym pierwiastkiem wielomianów w(x)=x20+x10+x2+x−4 i p(x)=x(x−2)(x2−1) jest liczba ?
mozesz jeszcze to zrobic ?
22 lis 16:05
jagoda: wielomian w(x)=(9x
2−8)(2x
2−x−10) zapisz w postaci iloczynu czterech wielomianów pierwszego
stopnia
i to jeszcze

bardzo prosze
22 lis 16:07
;p: αβγδπΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΩΩΩΩΩΩΩ∞∞∞∞∞≤≤≤≤≤≤≤≤≤≥≥≥≥≥∊∊∊∊∊∊∊∊∊∊∊∊⊂⊂⊂⊂⊂⊂⊂⊂∫∫∫∫∫∫∫←←←←←→→
→→→→→⇒⇒⇒⇒⇒⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔∑∑∑∑∑∑∑∑≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠
22 lis 16:12