matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
gos:
Liczba 2 jest pierwiastkiem wielomianu W(x) = x
3
+ ax
2
+ 6x −4. Ile jest równy współczynnik a?
22 lis 14:47
madamme:
w(2)=0 i dalej możesz policzyć.
22 lis 14:48
sushi_ gg6397228:
W(2)=0
22 lis 14:48
gos:
dzieki!
22 lis 14:51