matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby
mag:
Dana jest liczba x = 63
2
* (1/3)
4
. Wtedy: a) x=7
2
b) x =7
−2
c) x=3
8
* 7
2
d) 3*7 ? ?
22 lis 14:35
sushi_ gg6397228:
63= 9*7= 3*3*7
63*63
3*3*7*3*3*7
=
3*3*3*3
3*3*3*3
22 lis 14:43