Wartość bezwzględna z parametrem.
lucas: Wyznacz te wartości parametru m, dla których równanie | x − m | + | x − 7 | = 3 ma
nieskończenie wielerozwiązań.
21 lis 22:42
lucas: podpowiedzcie jak zacząc tylko

rozpisać na cztery przypadki?
21 lis 22:43
lucas: Liczyc to tak jakby to była zwykła bezwzgledna miejsca zerowe itd? bo nie wiem co w tym
pierwszym jest miejscem zerowym? +m?
21 lis 22:51
lucas: w trzech przedziałach miejscca zerowe to m i 7 więc od −∞do m od m do 7 i od 7 do ∞ tylko ze
nie wiem jakie jest m wiec chyba tak nie można ...
21 lis 22:53
21 lis 23:05
lucas: nie rozumiem? mógłbyś to wyjaśnić? da się innym sposobem...
21 lis 23:08
Eta:
Mógłbym, ale idę na spotkanie z "laską"
21 lis 23:10
lucas: spoko

może ktoś inny mnie oświeci
21 lis 23:11
Eta:
<=> |m−7|= 3 => m= 4 v m=10
21 lis 23:15