matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
Stokrotka:
Pole trójkąta jest równe 6. Długości dwóch boków tego trojkąta są równe 4 i 6. Wyznacz miarę kąta między tymi bokami.
21 lis 21:59
sushi_ gg6397228:
https://matematykaszkolna.pl/strona/503.html
21 lis 22:01
ja:
P=0,5 ab*sinα podstaw P=6 a=3 b=6
21 lis 22:02