Witam po raz drugi dziś :0
ICSP: Może ktoś dać:
układ równań z trzema niewiadomymi (liniowy ukłąd bez potęg)
jakieś równanie III stopnia w postaci y = x
3 + pq + q
21 lis 21:58
ICSP:
21 lis 22:25
Basia:
musi być dzisiaj ? jutro coś Ci znajdę
21 lis 22:34
ICSP: chodzi mi głównie o to aby jutro przed 14

O 17 mam kolokwium i chcę jeszcze troszkę potrenować
21 lis 22:36
21 lis 22:47
ICSP: x + y + 2x = −1
2x − y + 2z = −4
4x + y + 4z = −2
Tworzę z tego macierz rozszerzoną i próbuje ją sprowadzić do postaci schodkowej:
1 1 2 | −1
0 −3 −2 | −2
0 0 −6 | 0
| | 5 | | 2 | |
znajdzie mi tutaj ktos błąd? Wychodzi mi x = − |
| , y = |
| z = 0 |
| | 3 | | 3 | |
jednak gdy wstawiam to do czwartego równania to otrzymuję:
| | 20 | | 2 | |
− |
| + |
| = −2 co jest oczywistą sprzecznością. |
| | 3 | | 3 | |
21 lis 23:08
Basia:
a gdzie to czwarte równanie ?
może z tym czwartym układ jest sprzeczny ?
a pomyłka; do trzeciego
a błąd chyba masz tutaj
w3 − 4*w1 = 0, − 3, −4 | 2
w3 − w2 = 0, 0, −4 | 6
ale w pamięci liczyłam i też mogłam się pomylić
teraz muszę kończyć, ale jutro policzę Ci dokładnie, jeżeli nikt mnie nie uprzedzi
21 lis 23:23