matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
Stokrotka:
√
5
Wiedząc,że liczba sinα + cosα =
oblicz liczbę b = ( sinα − cosα )
2
2
21 lis 21:56
ja:
sin
2
α+2sinαcosα+cos
2
α=1,25 2sinαcosα=0,25 sin
2
α−2sinαcosα+cos
2
α=1−0,25=0,75
21 lis 22:00
Stokrotka:
dzieki
21 lis 22:03