matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
łatwe
Stokrotka:
|EB|
2
W kwadracie ABCD obrano na boku BC taki punkt E, że
=
. Kąt AEB ma miarę
|EC|
3
α. Wyznacz sin α , cosα , tgα.
21 lis 21:39
Stokrotka:
pomoze ktos?
21 lis 22:13
Stokrotka:
21 lis 22:25
ja:
5
SINα=
√
29
2
cosα=
√
29
21 lis 22:30
ja:
tgα=2,5
21 lis 22:31