skromne pytanie
Miki: 6=a√2 //√2
6 6 √2 3√2
___ =a ---> ______ * _____ = _____
√2 √2 √2 2
moje pytanie,czy moge jeszcze zrobic cos z tym wynikiem?pozbyc sie 2 ?
18 mar 18:31
Bogdan:
Policz jeszcze raz, to jest źle
18 mar 18:37
Miki:
6√2
____ skróciłem 6 z 4 dlatego wyszło mi
4
3√2
____
2
jak widzisz błąd to prosze,popraw mnie
18 mar 18:41
Miki: czy mógłby ktos to obadac?
18 mar 18:51
Bogdan:
A skąd jest 4 w mianowniku?, nie pokazałeś wcześniej tej czwórki.
Ostatni zapis jest prawidłowy, ale poprzedni nie.
6 √2 6√2
______ * _____ = _____ = 3√2 a nie 3√2 / 2 jak podałeś
√2 √2 2
18 mar 18:55
Miki: ale dałem czadu,dzięki
18 mar 18:58
Bogdan:
18 mar 19:11