matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc dziedzina i zbiory wartosci
Lukasho:
1.1. Okresl dziedziny naturalne i wyznacz zbiory wartosci funkcji: (a) f(x) = 1 − 2 sin x; (b) g(x) =
√
2x2 + 2x − 4
; (c) h(x) = 3/
√
x5
.
21 lis 18:33