matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
kaska:
Liczby (4,x,9) tworzą ciąg geometryczny.Ile wynosi x?
21 lis 18:27
kaska:
mała wskazówke tylko
21 lis 18:27
KoreX:
z własności ciągu: a
n
2
= a
n−1
* a
n+1
x
2
= 4 * 9 x
2
= 36 x = 6
21 lis 18:29