matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dziedzina funkcji
Wojtek:
Wyznaczyć dziedzinę funkcji: Czy dziedzina funkcji:
1
f(x) = log
2
[(
)
x+1
−2]
2
jest:
1
(
)
x+1
= 2
−1
2
x+1 = −1 x ≠ 2 Prosze o sprawdzenie
21 lis 17:45
Wojtek:
Moglby ktos to sprawdzic?
21 lis 18:06