matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o rozwiazanie zdania
marcin:
Dłuzsza przekątna rombu tworzy z jego bokiem a kąt 30 stopni oraz wiadomo ze a=12cm. Jaką długość ma krótsza przekątna rombu
21 lis 17:24
dero2005:
a = 12 cm
f
2
= sin 30
o
=
1
2
a
f = a = 12 cm
21 lis 17:54