matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
filipek:
oblicz pole ograniczone lukiemparaboli y
2
=2x oraz prosta x=8
21 lis 16:50
M:
2 mar 19:30
:
y
2
=2*8 ⇒ y=4 ∨ y=−4
y
2
P=∫
−4
4
(
−8)dy=...
2
3 mar 07:31