matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
Karol:
z
2
+z+4=0
21 lis 16:47
ICSP:
z
2
+ z + 4 = 0 Δ = 1 − 16 = −15
√
Δ
=
√
15
i v −
√
15
i
−1 +
√
15
i
z
1
=
2
−1 −
√
15
i
z
2
=
2
21 lis 16:49