matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz odległość
Kasia:
Proszę o rozwiązanie dwóch zadań Oblicz odległość punktu P(5,−2) od prostej l:4x−3y=2
21 lis 16:47
dero2005:
Ax − By + C = 0 4x − 3y − 2 = 0 A = 4 B = −3 C = −2
|Ax + By + C|
d =
x = 5 y = −2
√
A
2
+ b
2
21 lis 17:24