prosze o rozwiązanie :)
jagoda: Wskaż wielomian równy wielomianowi w(x)=x2(x2−4)−2(4−x2)
21 lis 16:44
aa: (x2+2)(x−2)(x+2)
21 lis 16:46
jagoda: jeszcze podpunkty do tego zad.
a)w(x)=(x−2)4
b)w(x)=2x2(x2−4)
c)w(x)=(x2+2)(x2−4)
d)w(x)=(x2−2)(x2−4)
21 lis 16:46
lula: a to też może być?
x4−2x2−8
21 lis 16:47
jagoda: czyli odp. C ?
21 lis 16:47
jagoda: tylko te odp. ktore napisalam.
21 lis 16:47
lula: (a−b)4=a4−4a3b+6a2b2−4ab3+b4
21 lis 16:48
lula: aaaaa........
21 lis 16:49
aa: c
21 lis 16:49
jagoda: dzięki
21 lis 16:50