matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz ZW
Taro:
x−2
f(x)=
. Oblicz zbiór wartości f(2x)
x−3
21 lis 15:24
Basia:
2x−2
2(x−1)
x−1
f(2x) =
=
=
=
2x−3
2(x−1,5)
x−1,5
x−1−0,5+0,5
x−1,5+0,5
0,5
=
= 1+
x−1,5
x−1,5
x−1,5
a
zbiorem wartości każdej funkcji postaci fg(x) =
+q jest (−
∞
, q)∪(q;+
∞
)
x−p
no to jak będzie ?
21 lis 15:31
Taro:
R−1
21 lis 15:35