| √3 | ||
w podsawie jest | ||
| 3 |
| √3 | ||
( | )x = 9 | |
| 3 |
| 31/2 | ||
( | )x = 32 | |
| 31 |
| 1 | |||||||||||
log√3/39=log√3/332=2*log√3/33=2* | |||||||||||
|
| √3 | ||
log3 | =x | |
| 3 |
| √3 | ||
3x= | ||
| 3 |
| √3 | 3 | 9 | ||||
( | )−2=( | )2= | =3 | |||
| 3 | √3 | 3 |
| 1 | 2 | ||||||||||||
2* | = | =−1 dlaczego jest źle![]() | |||||||||||
| −2 |
| √3 | |
≠ 3−2 | |
| 3 |
| √3 | 31/2 | ||
= | = 312−1 = 3−12 | ||
| 3 | 31 |
| √3 | ||
(3x)−2 = ( | )−2 | |
| 3 |
| 1 | ||
szukany logarytm = 2* | = −4 | |
| −12 |