Pomocy
Wiola: Cześć, mam takie 2 przykłady do zrobienia.
3√7 2
i
√2 x 3√4
21 lis 13:24
sushi_ gg6397228:
i co trzeba z tym zrobic
21 lis 13:34
Wiola: Zapisać w postaci potęgi
21 lis 13:43
21 lis 13:52
sushi_ gg6397228:
3√4= 3√22
wzor 6
a do pierwszego wzor 5
21 lis 13:53
Wiola: dziękuje
21 lis 13:54
sushi_ gg6397228:
zapisz swoje wyniki do sprawdzenia
21 lis 13:59
Wiola: jeszcze jedno pytanie
rozpisałam to tak
3√72 = 3√49 = 3√7*7 = i co mam robic dalej?
21 lis 14:02
sushi_ gg6397228:
mial byc wzor 6 , po co podnoszenie do potegi i krecenie sei w kolko
21 lis 14:12