matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
monia41:
oblicz log9/log27
21 lis 10:40
aa:
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
21 lis 10:42
Basia:
zamiana podstaw
log
3
9
2
log9 =
=
log
3
10
log
3
10
log
3
27
3
log27 =
=
log
3
10
log
3
10
teraz podstaw do ułamka
21 lis 10:42