matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z podanego wzoru wyznacz wskazaną wielkosc
klaus:
u=2k−kr: k p=r/(r−1)/ ;r
20 lis 21:58
aa:
u=2k−kr u=k(2−r)
u
k=
2−r
r
p=
r−1
p(r−1)=r pr−p=r pr−r=p r(p−1)=p
p
r=
p−1
21 lis 10:10
matfiz 1:
V=pq+9p ; p
12 lis 16:38
J :
V
⇔ V = p(q+9) ⇔ p =
q+9
12 lis 16:42