spr czy trójkąt ABC jest prostokątny, wyznacz jego kąty
spiderlex: A=(2,−1,3) B=(1,1,1) C=(0,0,5)
zad.2
Dane są cztery punkty A B C D, sprawdź czy można przez nie poprowadzić płaszczyznę.
A=(−8,1,9) B=(2,0,0) C=(1,−3,4) D=(1,−4,5)
nie wiem jak się do tych zadanek zabrać proszę o pomoc
20 lis 20:08
AS: Zad 1. Oblicz długości boków trójkąta i sprawdź,czy zachodzi tw.Pitagorasa
Zad 2. Napisz równanie płaszczyzny przechodzacej przez trzy punkry np. A,B i C
a następnie sprawdź,czy wsp. punktu D spełniają to równanie.
20 lis 20:22